Menestystarinoita ja parhaita käytäntöjä työpaikoilta

Mihin hyvä yhteistoiminta perustuu? Miten menestyä laman oloissa? Parantaako työhyvinvoinnin kehittäminen tulosta? Vastaukset löytyvät kolmesta teoksesta, joihin on koottu parhaita käytäntöjä ja menestystarinoita.

Samassa veneessä – tositarinoita hyvästä yhteistoiminnasta

 

Mihin hyvä yhteistoiminta perustuu? Kuinka se saadaan aikaiseksi käytännössä? Mitä sillä saavutetaan? Kirja vastaa näihin kysymyksiin käytännön esimerkkien kautta.

Kirjan tarinoissa johtajat, luottamusmiehet ja asiantuntijat kertovat omin sanoin miten yhteistyö johdon ja henkilöstön välillä on saatu toimimaan, miten vaikeistakin muutosprosesseista selviydytään ja miten organisaatio saadaan hyvinvoivaksi ja tehokkaaksi.

Kirjan tekijä, KTM Tero Lahdes on Solar Solutions Oy:n toimitusjohtaja ja kouluttaja.
Hän vetää johtajille ja luottamusmiehille yhteistoiminnan tukiryhmiä.

Lisätiedot ja tilaukset

Tero Lahdes. Solar Solutions Oy 2011.

270 s., 33 e + alv. 9 %


Työhyvinvointi johtaa tuloksiin – parhaat käytännöt kymmenen vuoden ajalta

Miten työhyvinvointia voi kehittää, ja miten se parantaa yrityksen tulosta?

HENRY ry:n ja Ilmarisen Henkilöstöteko-kilpailu on seulonut henkilöstötekojen helmet esiin kymmenen vuoden ajan. Kirja kertoo kilpailun voittajista, finaaliin selvinneistä sekä muista kiinnostavista hankkeista. Mitä tapahtui menestyksen jälkeen, ja miten työhyvinvointi ja työelämän laatu ovat parantuneet? Mitä tästä opimme?

Käytännön esimerkkien ohella analysoidaan työhyvinvointiin liittyviä tutkimustuloksia sekä luodaan katse tulevaisuuteen: mitkä ovat uuden vuosikymmenen haasteet.

Kirjoittaja FM, MBA Riitta Hyppänen on pitkäaikainen HENRYn jäsen sekä Henkilöstöteko-kilpailun arviointiraadin jäsen, CM & HR Consulting Oy:n konsultti ja toimitusjohtaja.

Lisätiedot ja tilaukset

Riitta Hyppänen. Talentum 2010.

328 s., 49 e


Menestystarinoita

Kirjassa käsitellään niitä toimenpiteitä, joiden avulla organisaatiot menestyvät nykyisissä laman oloissa. Kirjan taustalla on tutkimus, jossa kartoitettiin 44 suomalaisen menestyvän organisaation toimintatapoja.

Menestyvät organisaatiot ovat uudistajia. Ne panostavat samanaikaisesti henkilöstöön, asiakkaisiin ja innovatiivisuuteen. Haastateltujen ihmisten puheissa vilisee sellaisia sanoja kuin asiakkaat, ihmiset, kehittyminen, luovuus, innovaatiot, innostus, yhdessä tekeminen ja sitoutuminen.

Pauli Juuti on kirjoittanut noin 50 johtamiseen ja työelämään liittyvää julkaisua. Hän on Johtamistaidon Opisto JTO:n tutkimusjohtaja, Lappeenrannan teknillisen yliopiston johtamisen ja organisaatioiden professori sekä Tampereen yliopiston henkilöstöasioiden ja johtamisen dosentti.