Ajankohtaista

Ajankohtaiset tuottavuustyöhön ja sen kehittämiseen liittyvät asiat löytyvät vasemmalla näkyvien linkkien takaa.
Kymmenen uusinta on listattu alla.


15.11.2014Oivalluksen voima, video 4: Hätälä Oy - Investoinneilla menestykseen (Oivalluksen voima)

Kalanjalostustehdas Hätälä eli 1990 luvulla laman vaikeita aikoja, konkurssi kolkutti ovella päivittäin ja jotain oli tehtävä. Aloitettiin yritystoiminnan tarkempi suunnittelu ja rohkea investointiohjelma.

Hätälä rakennutti Ouluun uuden tehtaan ja investoi kalankäsittelyn automatisointiin. Nyt kalaa käsitellään 14 miljoonaa kiloa vuodessa ja suunnitelmissa on liikevaihdon tuplaaminen.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

12.6.2014 19.20Oivalluksen voima, video 3: Vaasan ikäkeskus – palveluista tuotteita (Oivalluksen voima)

Yksi Vaasan ikäkeskuksen tehtävistä on järjestää viriketoimintaa yli 65-vuotiaille Vaasalaisille. Työajan seurannassa huomattiin, että virikeohjaajien työajasta vain noin 40 prosenttia oli välitöntä asiakaspalvelua. Viriketoiminta tuotteistettiin, tuotteet kuvattiin ja hankinnat sekä esiintyjien tilaukset keskitettiin. Asiakastyön osuus nostettiin noin 70 prosenttiin työajasta.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

15.5.2014Palkitaanko kehittämisestä - arvostetaanko kehittäjiä? (Artikkeleita)

Yksinkertainen testi palkitsemisen toimivuuden arvioimiseksi on miettiä, mitä tapahtuu, jos tekee työnsä erityisen hyvin. Entä mitä tapahtuu, jos työnsä tekee toistuvasti kehnosti? Jos vastaus kumpaankin kysymykseen on ”ei mitään”, palkitsemisessa on parantamisen varaa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

9.5.2014 8.59Oivalluksen voima, Video 2: Salon Tietokeskus: Turha työ poistettiin, kate parani 20 % (Oivalluksen voima)

Salon Tietokeskuksen huolto näytti vielä kesällä 2013 poikien verstaalta. Huollettavat tietokoneet kannettiin omalle pöydälle ja pahvilaatikot jäivät pyörimään samaan tilaan. Työkalut olivat hukassa ja kaikki tekivät kaikkea, mutta siihen oli totuttu.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

26.3.2014Oivalluksen voima, video 1: Pipelife Finland: Teleskooppikärry ja 8709 muuta oivallusta (Oivalluksen voima)

Pipelifessa satsattiin oivallusten tekemiseen ja niiden toteuttamiseen. Tärkeintä oli ratkaisujen hakeminen sieltä, missä työ tehdään. Vuodesta 2006 Suomen yksikössä on tehty 8 710 kirjattua oivallusta, joista yksi oli teleskooppikärryn kehittäminen pitkien putkien käsittelyyn.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

25.3.2014 13.03Työntutkijan valmennusohjelma käynnistyy 30.9.2014 (Koulutusta ja tapahtumia)

Onko tuottavuus ja tehokkuus työyhteisösi kilpailukyvyn ehdoton edellytys? TTS käynnistää 30.9.2014 työntutkijan valmennusohjelman. Se on suunnattu organisaatioille, joiden toiminta pohjautuu tuotteiden valmistukseen tai tuotteistettuihin palveluihin, ja joiden toimintaa ohjaavat aikataulut ja toimitusajat.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

19.2.2014Parempi työ -blogi: Ei tuottavuutta ilman työturvallisuutta (Artikkeleita)

Työn tuottavuutta ja työhyvinvointia ei voi kehittää ilman, että työturvallisuus on kunnossa. Erään rakennusalan toimitusjohtajan sanoin sanottuna: ”Tapaturmat maksavat, ei turvallisuus”.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

18.2.2014Esimies ja ryhmä tekevät tulosta - Menestyminen jatkuvassa muutoksessa (Julkaisuja)

Esimies ja ryhmä tekevät tulosta -julkaisun tavoitteena on tukea esimiehiä toimintatapojen uudistajina yhdessä ryhmänsä kanssa. Julkaisu on käytännönläheinen opas työpaikkojen esimiehille, asiantuntijoille ja henkilöstön edustajille.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

18.2.2014Työhyvinvointi tavoitteiksi (Koulutusta ja tapahtumia)

Koulutuspäivän jälkeen sinulla on suunnitelma, joka auttaa vähentämään työpaikkasi työhyvinvointihaasteita käytännössä. Työhyvinvointia lähestytään työn, työtapojen ja yhteistyösuhteiden kehittämisen näkökulmista.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä