Ajankohtaista

12.2.2015 10.54Oivalluksen voima, video 5: Eksote -asiakkaan ehdoilla

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä yhdistettiin mielenterveys- ja päihdepalvelut.  Samalla työt organisoitiin uudella tavalla, asiakkaan ehdoilla. Asiakasmäärä nousi 15 prosenttia, mutta jonot katosivat ja potilaskohtaiset kulut putosivat 13 prosenttia

— Katujen todellisuuden on tultava järjestelmän sisään, sanoo muutoksen johtanut Timo Salmisaari.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

15.11.2014Oivalluksen voima, video 4: Hätälä Oy - Investoinneilla menestykseen

Kalanjalostustehdas Hätälä eli 1990 luvulla laman vaikeita aikoja, konkurssi kolkutti ovella päivittäin ja jotain oli tehtävä. Aloitettiin yritystoiminnan tarkempi suunnittelu ja rohkea investointiohjelma.

Hätälä rakennutti Ouluun uuden tehtaan ja investoi kalankäsittelyn automatisointiin. Nyt kalaa käsitellään 14 miljoonaa kiloa vuodessa ja suunnitelmissa on liikevaihdon tuplaaminen.

Lue lisää | 1 Kommentti

 

12.6.2014 19.20Oivalluksen voima, video 3: Vaasan ikäkeskus – palveluista tuotteita

Yksi Vaasan ikäkeskuksen tehtävistä on järjestää viriketoimintaa yli 65-vuotiaille Vaasalaisille. Työajan seurannassa huomattiin, että virikeohjaajien työajasta vain noin 40 prosenttia oli välitöntä asiakaspalvelua. Viriketoiminta tuotteistettiin, tuotteet kuvattiin ja hankinnat sekä esiintyjien tilaukset keskitettiin. Asiakastyön osuus nostettiin noin 70 prosenttiin työajasta.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

9.5.2014 8.59Oivalluksen voima, Video 2: Salon Tietokeskus: Turha työ poistettiin, kate parani 20 %

Salon Tietokeskuksen huolto näytti vielä kesällä 2013 poikien verstaalta. Huollettavat tietokoneet kannettiin omalle pöydälle ja pahvilaatikot jäivät pyörimään samaan tilaan. Työkalut olivat hukassa ja kaikki tekivät kaikkea, mutta siihen oli totuttu.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

26.3.2014Oivalluksen voima, video 1: Pipelife Finland: Teleskooppikärry ja 8709 muuta oivallusta

Pipelifessa satsattiin oivallusten tekemiseen ja niiden toteuttamiseen. Tärkeintä oli ratkaisujen hakeminen sieltä, missä työ tehdään. Vuodesta 2006 Suomen yksikössä on tehty 8 710 kirjattua oivallusta, joista yksi oli teleskooppikärryn kehittäminen pitkien putkien käsittelyyn.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

19.2.2014Parempi työ -blogi: Ei tuottavuutta ilman työturvallisuutta

Työn tuottavuutta ja työhyvinvointia ei voi kehittää ilman, että työturvallisuus on kunnossa. Erään rakennusalan toimitusjohtajan sanoin sanottuna: ”Tapaturmat maksavat, ei turvallisuus”.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

18.2.2014Menestyvä työpaikka – tuottavuus ja hyvinvointi -valmennus omalle työpaikalle

Työturvallisuuskeskus ja Työterveyslaitos yhdessä tarjoavat yritysten ja julkisten työpaikkojen kehittämistoiminnan tueksi uutta valmentavaa koulutusta. Koulutuksessa perehdytään työpaikkojen kehittämistoimiin tuottavuuden, työelämän laadun ja hyvän esimiestyön näkökulmista.

Lue lisää | 0 Kommenttia

18.2.2014Esimies ja ryhmä tekevät tulosta - Menestyminen jatkuvassa muutoksessa

Esimies ja ryhmä tekevät tulosta -julkaisun tavoitteena on tukea esimiehiä toimintatapojen uudistajina yhdessä ryhmänsä kanssa. Julkaisu on käytännönläheinen opas työpaikkojen esimiehille, asiantuntijoille ja henkilöstön edustajille.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä